Your address will show here +12 34 56 78

Materialer

På denne side finder du det materiale, Food Maker har lavet gennem tiden

God fornøjelse! 
Bøger

Food Maker – Masser af madglæde

Food Makers kogebog sætter madglæde og fællesskab i højsædet. Det er ikke det endelige resultat, der er det vigtigste, men derimod at madlavningen er sjov og hyggelig. Masser af madglæde lægger op til leg i køkkenet. Bogen er fyldt med nemme opskrifter på velkendte hverdagsfavoritter. Ved hver opskrift får du en grundopskrift, og så er det op til dig, hvordan du vil give retten et twist, så den bliver lige, som du kan lide den. Bare rolig! Vi giver dig inspiration til det ekstra pift undervejs. God læselyst.

Food Maker – En opskrift på madglæde blandt unge

Gennem Food Maker er det lykkedes at nå ud til unge, inddrage unge og endda gøre det attraktivt for unge selv at være med til at lave mad. Med denne bog får du et indblik i Food Maker, uden at du som læser selv er direkte til stede. Vi forsøger at komme så tæt på, som det er muligt i ord og billeder. Selvom Food Maker ikke kan redde verdenen, vil vi gerne vise dig, at kan projektet inddrage, tiltrække og samskabe med unge og derigennem være med til at skabe gode fællesskaber, medborgerskab og større madglæde. God læselyst.

Materialer til den gode aktivitet

Food Maker drejebog – Vi leger med mad

Vi leger med mad er en Food Maker aktivitet, der afholdes af og for unge. Drejebogens beskrivelse er lavet til dig, der gerne vil have inspiration til at afholde madaktiviteter. I drejebogen findes en beskrivelse af facilitatorrollen, konkrete tips til afvikling af Vi leger med mad samt en vejledning i, hvordan aktiviteten forløber i praksis. God læselyst!
Food Maker – Facilitator

I Food Maker – Facilitator kan du læse om, Food Maker arbejder. Vi har samlet vores erfaringer i fem greb til facilitatorens arbejde med at skabe en god aktivitet: 1. Begejstring, 2. De gode spørgsmål, 3. Mød folk i øjenhøjde, 4. Det store overblik og 5. Hold fingrene væk. Grebene bruger vi selv til Food Makers aktiviteter. God læselyst!

Hvis du vil have grebene præsenteret hurtigt, kan du trykke her for at få dem forklaret i videoformat.  
Food Maker – Værktøjskasse

I Food Maker – Værktøjskasse, kan du læse en vejledning til en række icebreaker-, tjek-ind- og benspænds-øvelser, der kan bruges til madaktiviteter og andre aktiviteter, hvor der er fokus på fællesskab. God læselyst!
Maker-model, måltidsguide og logopakke

Food Maker – Maker-model

Maker-modellen er til dig, der gerne vil lade dig inspirere af maker-kulturen og erfaringer fra arbejdet med den. Maker-modellen er udviklet på baggrund af elementer fra maker-kulturen samt praksiserfaringer fra Food Maker projektet (2015-2021), der er forankret i Folkesundhed Aarhus, Aarhus Kommune og støttet af Nordea-fonden.
Food Maker – Måltidsguide

Måltidsguiden er et værktøj, der er lavet for at vise og forklare, hvordan de fem grundsmage påvirker hinanden. I madlavningsprocessen er grundsmagene vigtige, men ved Food Maker aktiviteter er det næsten endnu vigtigere, at der bliver hygget undervejs, når der laves mad. Derfor har vi tilføjet madglæde til guiden. Måltidsguiden kan være en stor hjælp, og derfor er det vores klare anbefaling, at måltidsguiden printes ud, så den bliver tilgængelig der, hvor der laves mad.