Your address will show here +12 34 56 78
Vi leger med mad – for klasser/hold på ungdomsuddannelser


Så er der mulighed for at booke en omgang ’Vi leger med mad’. En aktivitet med fokus på klassetrivsel for elever på ungdomsuddannelser og FGU. Med madlavning som omdrejningspunkt skabes relationer, fællesskaber og mere madglæde uden forventninger til kompetencer - en pause uden at skulle præstere.

Til ’Vi leger med mad’ får eleverne en hyggelig formiddag eller eftermiddag – alt efter hvad der passer jer – hvor I (både elever og lærer) skal i køkkenet og sammen eksperimentere med spændende råvarer, lære at lave lækre retter og spise maden i fællesskab.

Vores dygtige og erfarne underviser stiller op med råvarer, mad-idéer og masser af inspiration i FOF Aarhus’ køkken i H. H. Seedorffs Stræde, og så skal vi sammen kaste os ud i madlavningen, få inspiration og hjælp fra hinanden – og ikke mindst få en sjov dag ud af det.

Hvad har andre elever fået ud af ’Vi leger med mad’ for ungdomsuddannelser?

”Det betød i vores klasse, at vi kom tættere på hinanden og fik lært hinanden at kende på nogle andre punkter end i et klasselokale. I klasselokalet sidder man tit hver for sig sådan gemt bag en skærm – og måske ikke er så sociale sammen.”

”Da min gruppe og jeg stod i køkkenet med hinanden, så udover at kreere alt det her halløj, så stod vi også og snakkede; ”Hvordan synes du egentlig, det er at gå på vores uddannelse og hvordan og hvorledes? Hvor var du inden du kom herhen?” Og bare generelle fritidsinteresser. Så man lærte at se personen på nye punkter, udover at se dem i skolen i dagligdagen.”

”Når man lærer hinanden at kende uden for skolen, så føler man sig mere tryg i klassen. Man føler sig ikke dum, hvis man siger et eller andet forkert.”

”Nogle gange kan man godt tænke lidt for meget på skole, så at have det der break… også bare i timerne generelt, hvor vi lige får tankerne ind på noget andet. Her er et pusterum, her kan vi have det lidt sjovt, uden at nogen kigger os over skulderen, og ser om vi laver det, vi skal.”

”Vi snakkede om alt fra himmel til jord med hende [læreren] også om det [mad] vi stod og lavede. Hun spurgte også interesseret ind til de andre grupper hørte jeg. Det var ganske hyggeligt at snakke med hende.”

 ”Den lærer, som vi havde med, snakkede med os om det dagen efter. Jeg tror også, at det gav hende et andet syn på, hvordan vi arbejder sammen i grupper, og hvordan vi er socialt som klasse.”

”Det har betydet meget for vores klasse, for det er jo ikke alle, der er lige fagligt stærke. Så det betød meget, at vi fik den her mulighed, så får vi lov til at udfolde os og se, hvad er vi egentlig gode til i et køkken og hvad kan vi finde på?”

Hvor og hvornår?

’Vi leger med mad’- arrangementet med en klasse vil foregå i køkkenet på H. H. Seedorffs Stræde 7, 8000 Aarhus C.
Det vil som udgangspunkt komme til at ligge en fredag kl. 9:15-12:30 eller kl. 13:15-16:00 – men passer disse tidspunkter ikke, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Lyder det som et arrangement for elever på din ungdomsuddannelse?

Så skriv til kontaktperson Lone Skovlund på lone.s@fof-aarhus.dk eller ring på tlf. 8612 2955 alle hverdage mellem kl. 10:00-14:00.
Vi glæder os til at se jer til en dag med masser af madglæde!
  • Text Hover