Your address will show here +12 34 56 78
Food Maker


Food Maker er et projekt, hvor unge mellem 16 og 28 år mødes for at lave og spise mad sammen. Med madlavning som omdrejningspunkt skabes der relationer, fællesskaber og mere madglæde.
 
Food Maker arbejder med de trivsels- og sundhedsmæssige fordele, der er ved fællesmåltidet. Arbejdet handler om at skabe rammerne for, at motivationen og engagementet hos unge styrkes.
 
Fordelene ved fællesmåltidet handler blandt andet om, at man kan håndtere dagligdagsudfordringer som f.eks. at købe ind, lave mad og indgå i fællesskaber med andre. I Food Maker arbejdes således med alle delene omkring fællesmåltidet lige fra indkøb og madlavning, den gode oplevelse, samarbejdet med andre samt tro på sig selv og egne evner. 
 
Projektet er i høj grad inspireret af den amerikanske maker-kultur. De centrale værdier er, at alle kan deltage uanset kompetencer, at der er fokus på den læring, der sker i processen frem for på slutproduktet og flere hoveder er bedre end ét. Denne tankegang gennemsyrer alle Food Makers aktiviteter, der både er for den køkkenvante og nybegynderen. 
 
Men hvordan gør vi det så? Food Maker kan ikke eksistere uden unge Food Makers, som bidrager til projektet og aktiviteterne. Som tovholder sidder et projektteam. I samarbejdet mellem de unge og projektteamet skabes der ugentlige og månedlige aktiviteter som Vi leger med mad, Mesterlære, Kollegie Pop-up og puljeaktiviteter. Du kan både se og læse mere om de forskellige aktiviteter ved at klikke på dem, og du kan læse om puljen her
 
Projektet er støttet af Nordea-fonden, og startede i 2015 som et udviklingsprojekt. Her var fokus på at forbedre unges måltidsvaner gennem fællesskab og madglæde. I 2018 udviklede projektet sig til at omhandle unges sundhed og trivsel. Projektet er nu et implementeringsprojekt, der arbejder for både at implementere maker-tilgangen i Aarhus Kommune samt udbrede Food Maker og maker-tilgangen nationalt ved at lade Food Maker inspirere andre til at skabe madfællesskaber.

  • Text Hover
  • Text Hover
Vil du læse seneste nyt?

Databeskyttelse


Food Maker er for alle unge, og har du noget på hjerte, hører vi meget gerne fra dig. Men tag lige et kig på vores husregler først. 1. Du må stille lige så mange spørgsmål, du har lyst til. 2. For at beskytte din sikkerhed, besvarer vi ikke spørgsmål, hvor svaret indeholder personoplysninger. 3. Vi forsøger at besvare henvendelser og spørgsmål hurtigst muligt, men siden overvåges inden for almindelig arbejdstid. 4. Vi opfordrer til at bevare en god tone, og vi ønsker ikke at bidrage til at dele fortrolige oplysninger. Det betyder, at indlæg og kommentarer, der indeholder: racistiske ytringer, trusler eller freds-/æreskrænkelser, reklame/kommercielt indhold, personfølsomme oplysninger som f.eks. CPR-nummer eller lingende informationer, der ikke overholder ophavsretsloven, ikke er velkomne. Vi forbeholder os retten til at slette indlæg og kommentarer, der falder inden for de fire punkter. 5. Vi værner om dit privatliv, men hvis du alligevel opdager, at vi eller andre deler tekst, video eller billeder, som henviser til dig, kan du altid bede om at få indholdet slettet. Skriv til pbce@aarhus.dk og gerne med link til det konkrete indhold, så skal vi nok tage os af sagen.