Måltidsguiden

Husk at få det hele med

Food Makers måltidsguide er et værktøj til dig, som har brug for en hjælpende hånd i køkkenet. Du kan bruge grundsmagende, når du skal smage din ret til, både til at fremhæve eller nedtone smage.

Pointen er at du altid skal prøve at have alle grundsmagene med i din mad, da det vil være med til at give en større smagsoplevelse. Det er samtidig vigtigt at huske madglæden - den kan også smages i din mad, og så er du garanteret en smagsoplevelse uden lige 😉 

De 5 grundsmage består af: 

  • Surt 
  • Sødt
  • Salt 
  • Bittert
  • Umami

Står du for eksempel og er ved at blive uvenner med din tomatsovs, og du har prøvet dig frem med lidt ekstra salt, men den vil stadig ikke samarbejde. Så fortvivl ikke, for du kan nemlig prøve at give den en skefuld sukker og en lille sjat eddike. Det handler om at finde den rigtige balance mellem det salte, sure og søde, så smag din sovs til indtil den, hverken er for salt, for sur eller for sød. 

Hvis din tomatsovs stadig volder problemer, og du har brug for lidt mere hjælp, så kan du give den et par skefulde tomatpuré for at skrue op for umami-smagen. Tomatpuré vil give din sovs en mere dyb og rund smag. For så lige at tjekke af ved den sidste grundsmag kan du give din sovs et drys sort peber og en lille håndfuld friske krydderurter, og så skulle din sovs gerne sidde lige i skabet. 

Hent din Måltidsguide som PDF her og hæng den på dit køleskab!

Food Makers måltidsguide er udviklet med inspiration fra Københavns Madhus Smagskompas.