#Festmad på SU

#Festmad på SU

Så blev det den sidste fredag med Food Makers festmad på SU, og det vil vi gerne fejre ved at tage tidligt hul på julen! Og selvfølgelig skal weekenden nydes i gode venners lag, så mere oplagt kan det ikke blive end at invitere dine venner på en dejlig julemiddag. Vores koncept, tre retter til fire personer for kun 150 kr., kan hjælpe dig, som har brug for inspiration til en vaskeægte  julekomsammen. Dét eneste du skal gøre er at invitere din studiegruppe eller venner, sørge for den rette julestemning og selvfølgelig lave en dejlig SU-venlig julemiddag 🙂   nr-4

Glade jul, dejlige jul …. og så kender du sikkert resten af teksten. Men julen er en dejlig tid, især fordi man hygger lidt mere, og man spiser lidt mere 😉 Food Maker er ligeså glad for julen, som så mange andre, og vi undskylder allerede på forhånd, men vi har simpelthen skippet forretten. Og du tænker sikkert – jamen hvordan filen kan I finde på sådan noget? Og tak fordi du spurgte, men der skal jo være plads til både steg, brune kartowler og risalamanden. Så væk med forretten!

Vi anbefaler, at dit køkken skal ose af jul, når du forbereder din julemiddag. Du overrasker selvfølgelig dine gæster med en lækker ribbensteg, med almindelige kartofler, og så må du selvfølgelig ikke glemme de brune. Men vent nu lige lidt …bare lige så du ved det, så er du mere end velkommen til at tilsætte lidt ekstra sukker til dine brune kartofler – for det er vel kun jul engang om året, ikke sandt ? 😉 Du serverer også en frisk rødkålssalt med appelsiner, bare for at friske menuen lidt op. Og hold hold hold, du må da ikke glemme den brune sauce.

Selvom du sikkert er rigtig mæt efter den dejlige steg og de brune kartofler, og du slet ikke kan forestille dig at spise mad før om en uge, så må du altså ikke glemme risalamanden. Risalamanden er bare prikken over i’et, og når man nu har inviteret på julemiddag, så kan man ligeså godt afslutte middagen med bravur 😉

Dét du skal bruge for at holde en dejlig julet aften for dine venner og dig.

Indkøbsseddel

  • Ribbensteg på 1 kg. (50 kr.) – 25 kg. pr. halve kilo, så omkring et kilo vil være passende
  • 1/2 kg. alm. kartofler (4 kr.) – det er vej-selv 😉
  • 2 gl. perlekartofler (13 kr.) – man skal aldrig gå ned på brune kartofler
  • 1 lille rødkålshoved (10 kr.) – så er der både til frisk rødkålssalt og syltet rødkål, smart ikke? 
  • 3 appelsiner (6 kr.)
  • 1 pk. grødris a 500 g (10 kr.)
  • 1 l. mælk (5,5 kr.)
  • 1 vaniljestang (14 kr.)
  • 1 ps. sukker (7,5 kr.)
  • 1/4 l. fløde (8 kr.)
  • 1 gl. kirsebærsauce (9 kr.)
  • 1 lille ps. mandler (12 kr.)

Det render op i 149 kr. for dine tre retter, men så beregner vi det også ud fra, at du allerede har lidt smør i køleskabet samt salt og peber.

 

Du skal være opmærksom på at indkøbssedlen er beregnet efter at handle i Rema 1000.

You Might Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *