Events

Kødbyens Mad & Marked

Kødbyens Mad & Marked er et af de steder, hvor du kan komme på en kulinarisk opdagelsesrejse, hvis du slår et smut forbi.. 

Det gjorde Food Maker i fredags (d. 27-05-2016), og vi havde cykelkøkkenet med! Sommeren står nemlig for døren, og i den forbindelse inviterede vi forbipasserende til at komme og lave en lækker, kold kartoffelsalat på cykelkøkkenet.

13334482_10208878552696949_978472830_o
Det kom der en masse godt humør og gode kartoffelsalater ud af. Måske har du lyst til at lave din egen – det er let!

1) kog dine kartofler og afkøl 2) bland dressing af olie, eddike, sennep, citrus, honning eller sirup og bland det med friske krydderurter 3) bland det hele sammen sammen med friske grøntsager. Perfekt til din sommer grillaften!

Kødbyens Mad & Marked er helt sikkert et besøg værd, hvis du har lyst til en mangfoldig madoplevelse, og måske benytte dig af muligheden for at handle sæsonens råvarer fra lokale producenter.

Hold øje på facebook, måske vi snart dukker op igen? 

 

Vokseværket

Hvem siger, at man ikke kan ha’ sin egen køkkenhave i byen?

I samarbejde med Smag på Aarhus og Food Maker har en gruppe unge bybønder startet deres eget urbane havefællesskab med køkkenhaver.
Fællesskabet går under navnet "Vokseværket" og holder til ved Den Grønne Kile tæt på Godsbanen. Vokseværket dyrker ikke kun grøntsager, men også fællesskab.

Nu er haverne bygget op, jorden og spirene er kommet i bedene, en venlig landmand har leveret gødning til haverne, og nu varer det ikke længe, inden det begynder at spire i Den Grønne Kile. 

Vokseværket vil løbende give opdateringer fra haverne, så alle kan følge med i processen. Du kan følge deres arbejde på deres facebookside.

12967466_1258917687470529_2109938149663009346_o
De glade vokseværkere..
12938351_1257341674294797_229700403387414853_n
Vokseværket lægger fundamentet til, at der kan komme jord i haverne!

Fællesspisning mod ensomhed

Food Maker inviterer til fællesspisning mod ensomhed! 

Du kan være med til at fremme fællesskabet gennem måltider!

Nu varer det nemlig ikke længe før, ”Danmark Spiser Sammen”.

Som nævnt tidligere, skyder Folkebevægelsen mod Ensomhed en landsdækkende kampagne i luften i uge 17. I den forbindelse skal 25.000 Aarhusianere spise sammen mod ensomhed.

2015.11.12_FOODMAKER_MADKULTUREN_210
Fællesspisning til 100 % Food Maker i Centralværkstedet! Ser det ikke hyggeligt ud?

Food Maker disker op med forskellige initiativer, der skal samle mennesker omkring måltidet.  

Hold øje på facebook hvor følgende begivenheder er oprettet:

DFUNK Madmekka (d. 25/04 kl. 17.00) 

Food Maker Pizza-jagt (d. 27/04 kl. 17.00)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #2 HELTETEMA!​ (26/04 kl. 16.00)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #3​ (27/04)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #4​ (28/04 kl. 16.00)

HOTDOG WORKSHOP: Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #5​ (29/04 kl. 16.00)

Spis suppe med Food Maker!​ (27/04 kl. 18.00)

Du kan også finde arrangementer, du kan deltage i, på danmarkspisersammen.dk

Vi håber, at du vil være med når vi spiser sammen mod ensomhed!     

Food Maker Mesterlære

I samarbejde med FOF Aarhus kan vi  nu præsentere et nyt initiativ – Food Maker Mesterlære!

Food Maker Mesterlære er et helt nyt initiativ taget af en gruppe unge frivillige i Food Maker. Formålet med mesterlære er at få håndelaget og teknikkerne frem i rampelyset, og skabe en kreativ legeplads, hvor unge i Aarhus kan være i mesterlære hos en ung fagperson for en aften. Vi vil nørde, eksperimentere og sammen dyrke en fælles madglæde. Mesterlære er med andre ord madnørdernes madmekka! Her er frirum til at lære, være kreativ og eksperimentere. Food Maker Mesterlære er altså din mulighed for at få en ekstra indsigt i håndelaget og blive inspireret af en passioneret ”madnørd”. 

Temaet for den allerførste Food Maker Mesterlære er ”braisering og fritering”!

Find begivenheden for aftenen på facebook.

Food vs. Art

I påskedagene fra d. 22-26. marts løber Aarhus Art Convention af stablen. Aarhus Art Convention (AAC) er et kreativ univers, hvor man kan opleve forskellige kunstarter og lade sine egne kreative evner blomstre gennem forskellige workshops. AAC startede ud med at være en festival med udstillinger og workshops med tattoo og graffitiartister i fokus. I år er et helt nyt koncept kommet på banen, der sætter fokus på moderne kunst og madlavning.

FOOD VS. ART

Det nye koncept hedder Food vs. Art og på denne del af festivallen kan du finde Food Maker i dagene fra d. 23-26. marts! Food vs. Art forsøger at fusionere moderne kunst med madlavning. Food Maker vil i den forbindelse deltage med forskellige workshops, som er udviklet af Food Makers. Hvis du er i Aarhus i påskedagene, så kom forbi Godsbanen og tjek Food vs. Art ud, vi garanterer, at det bliver en sjov oplevelse! Hold øje med Food Makers Facebook, hvor vi vil lægge posts op med tidspunkter på konkrete workshops og happenings, som du kan deltage i. 

 

Danmark spiser sammen

”I Aarhus har vi en målsætning om, at 25.000 Århusianere spiser sammen i løbet af uge 17” – Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Den målsætning kommer fra Folkebevægelsen mod Ensomhed. Food Maker synes, at den sag er så god, at vi har besluttet os for at give en hjælpende hånd i kampen for at nå målet! I uge 17 går kampagnen, ”Danmark Spiser Sammen”, i luften. Det er en kampagne, der er sat i verden af Folkebevægelsen mod Ensomhed. Bevægelsen arbejder for at halvere antallet af mennesker, der oplever ensomhed inden 2020.

Danmark Spiser Sammen

Med kampagnen sættes der spot på fællesskabet og det sociale omkring måltidet. Det er altså ikke måltidet i sig selv, der er i fokus, men fællesskabet og det sociale!

I Food Maker afholder vi en workshop d. 13. april, hvor vi skal udvikle og komme med ideer til de tiltag, der skal være en del af kampagnen og være med til at fremme den gode sag!
De konkrete arrangementer løber af stablen i uge 17 altså fra d. 25-29. april.

Food Maker støtter op om at gøre det til en folkesag at spise sammen, og det håber vi også, at I vil!
Hold øje på Facebook efter Påsken, der vil begivenheden for vores workshop d. 13. april blive oprettet på Facebook. Gå ind og meld dig til, og vær’ med til at idéudvikle nye initiativer og støt op om den gode sag.

Madglæde og Fællesskab – Indslag på TV2/Østjylland

Food Maker har i ugerne 9-11 været på charmeoffensiv i Aarhus og omegn og spredt det gode budskab om Food Maker til byens unge. Vi pumpede dækkene på cykelkøkkenet, fyldte det med alverdens krydderier, mælk og køkkengrej og drog afsted på Kakaokaravanen! Undervejs på karavanen har vi mødt en masse glade unge til en god snak over en varm kop kakao. Cyklen har besøgt byens gymnasier og uddannesesinstitutioner lige fra Risskov Gymnasium til Navitas og ender sin tur på Egaa Gymnasium fredag d. 18 marts. Undervejs har er Karavanen blevet besøgt af forskellige interesserede som byens borgmester, Jacob Bundsgaard, og rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive. Vi er glade for og stolte over, at de støtter op om Food Maker. Hvis du vil ha’ et dybere indblik i karavanen og se, hvordan det hele er foregået så tjek indslaget, som TV2-Østjylland har produceret, herunder!

P. Clausens Fiskehandel på besøg i FOF-Køkkenet

I tirsdags gentog vi succesen med besøg af Jakob Clausen fra P. Clausens Fiskehandel i FOF-køkkenet. 42 nysgerrige unge var mødt op og var klar til at lege med fisk.

Jakob havde medbragt forskellige former for fisk, for eksempel rødfisk, stenbiderrogn, ansjoser og små blæksprutter. Ud fra råvarerne skabte de fremmødte Food Makers lækre retter og blandt andet blev der lavet mayonnaise med søpindsvin, hvilket var nyt og anderledes.

Undervejs blev der delt ud af fifs og tricks og alt i alt var det en god aften!

IMG_1704

image5

12784691_10208003541582207_285200608_n

 

Kakaokaravanen triller af sted – ses vi derude?

Food Maker Kakaokaravanen ruller derudaf, og har allerede haft besøg af en masse unge fra Aarhus og omegn! Kakaokaravanen besøger i ugerne 9-11 forskellige skoler i Aarhus og omegn. Vi trodser den lidt kølige start på foråret og kommer ud med Food Maker cykelkøkkenet og varm kakao! Med os har vi en masse råvarer, således at du kan lege med smagsoplevelser og skabe din egen varme kakao med din egen unikke smag. Alt fra muskatnød til lakrids kan findes i cykelkøkkenet, så der er plads til fri fortolkning og leg samt mulighed for at være kreativ!

12809514_894380204015137_8984071927106584627_n

Vi håber, at vi kan mødes til en kop varm kakao over cykelkøkkenet, hvor der også er mulighed for at få en snak omkring, hvad Food Maker er, og hvad vi står for.

Nye veje til unges sundhed

Folkesundhed Aarhus bød d. 04-02-2016 indenfor til Konferencen, ”Nye veje til unges sundhed” på Dokk1. Food Maker og kommunale aktører fra hele landet samt forskellige organisationer delte ud af viden og erfaringer. Det stærke fremmøde sikrede, at vi i fællesskab kunne inspirere til nye metoder og ideer i arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse. Food Maker lagde fokus på, hvordan kommunale aktører med fordel kunne benytte sig af metoderne fra Maker-bevægelsen til at engagere unge mennesker i egen sundhed.

Dokk1_06

Der var stor interesse for emnet, og særligt deltagelsen af vores Food Makers og skarpe unge panel vakte stor interesse hos deltagerne. Deres deltagelse gav nemlig mulighed for, at salen kunne stille spørgsmål, og på den måde finde frem til hvilke initiativer og metoder de unge selv ønsker ført ud i livet.

Særligt værdierne i Food Maker der lægger vægt på at indgå i ligeværdige relationer med de unge og overgive så meget ansvar som muligt til de unge og vise dem tillid, virkede til at vække interesse hos deltagerne på konferencen. Vi glæder os til at se, hvilke fremtidige initiativer maker-bevægelsens indtog i landet, kan være med til starte!

Forskellige medier var forbi på dagen – se indslag fra dagen herunder:

Indslag af TV2-Østjylland

Aarhus Stiftstidende

Morgenfiesta

En lidt kold og våd torsdag morgen blev til en hyggelig morgenfiesta, da Food Maker og F16 slog sig sammen om at gøre lidt mere ud af morgenmaden end havregryn og ostemadder. Food Makers cykelkøkken var kørt i stilling hos KaosPiloterne i Filmbyen og F16 stod for morgenmaden. Der var købt ind til alt fra pandekager med frisk frugt til hjemmelavede ingefærshots, og det var ikke småting, der blev lavet på cykelkøkkenet, hvor især scrambled eggs med bacon og pølser var en favorit. Mens morgen blev til formiddag uden for, skabte musik, levende lys og bløde sofaer rammen for en “chillaxed” morgenfiesta. Vi håber, at vi kan gentage successen i fremtiden!

IMG_2247

DFUNK MADMEKKA

DFUNK har skudt gang i projekt Madmekka i samarbejde med UKH og Food Maker. DFUNK – Madmekka er et super fedt projekt, der har til formål at skabe gode relationer mellem unge flygtninge og unge i Danmark.
Det gør de gennem madglæde og fællesskab på samme måde som i Food Maker. Konceptet er simpelt, mennesker mødes, og laver mad og nyder efterfølgende måltidet sammen.

Madmekka har blandt andet søgt Food Maker Puljen, og vi støtter op om det gode koncept i samarbejde med UKH.   

Læs mere om DFUNK her – DFUNK
Besøg begivenheden for Madmekka her – Madmekka Begivenhed

Desktop4