Events

Inversus Festival

Inversus Festival

Så er det lige om lidt at den nye Inversus festival bliver skudt af stablen.  

I år har Food Maker glæden af at være en del af den nye Inversus Festival. Festivalen er et nyt og farverigt kapitel i fortællingen om Aarhus Festuge, hvor der bl.a. er mulighed for at udforske og opleve en bred vifte af kulinariske oplevelser.  

Vi er til stede ved Burning Kitchen mandag d. 29/8 til torsdag d. 1/9 og vi har en masse spændende arrangementer i ærmet, hvor de unge får mulighed for at lege med en masse forskellige råvarer og tilberedningsmetoder. Vi har bl.a. eventet "Ananas-kebab" og "Freestyle Pizza". I kan læse meget mere om de forskellige events på vores facebookside

Tag din madmakker under armen og få en hyggelig aften sammen med os 🙂

Vi leger med mad – Tyrkisk tema

Vi leger med mad – Tyrkisk tema 

Med fuldt hus, super god stemning og utrolig lækker mad er Vi leger med mad blevet skudt godt i gang efter ferien. Tirsdag d. 23/8 havde vores vært, Zenia, strækket en ualmindelig lækker tyrkisk menu sammen.  

Næste tirsdag rykker Vi leger med mad ned til Burning Kitchen ved Godsbanen. Her er temaet Freestyle pizza, som bliver bagt i en lerovn og med lige den topping du vil have! Se mere og hold dig opdateret vores facebook!

En vellykket ferie

En vellykket ferie 

Sommeren går på hæld, og Food Maker teamet er tilbage efter en lækker ferie. 
Vi er opladet og fyldt med god energi, klar til nye spændende projekter og aktiviteter. 

Ferien har ikke udelukkende budt på afslapning og ro i Food Maker. 
Flere aktiviteter er blevet afholdt f.eks. i Vokseværket og Food Maker Is og Urter. 

Food Maker går på sommerferie

Food Maker går på sommerferie.
Fra d. 1. juli til d. 3. august holder Food Maker kontoret sommerferie.
 
Vi takker rigtig mange gange for et godt første halvår af 2016. fyldt med en masse events og aktiviteter, som du kan læse mere om og se sjove billeder fra her på siden, hvis du hopper lidt rundt.

Vi glæder os allerede til det næste halve år, og vi vender stærkt tilbage med nye spændende events og aktiviteter.

Husk, at i juli er der Skarresø Festival – Danmarks eneste byggefestival.
Tjek det ud!

Go’ sommer derude!

Food Maker madklub

Food Maker Madklub

Statsgymnasiets 2.W prøvede kræfter med Food Makers nye Madklub koncept. Håbet er, at Food Maker kan bidrage til at sprede uformelle og uforpligtende fællesskaber i form af madklubber blandt unge gymnasieelever.

Visionen er at bringe madglæde, kompetencer og fællesskab til en del af målgruppen, hvoraf en stor del snart skal til at sørge for madlavning på egen hånd. Food Maker stiller derfor køkkenfaciliteter til rådighed, som unge kan benytte og eksperimentere. Det resulterer forhåbentlig i ny viden og åbenhed, som kan være til stor glæde for dig, der står og skal flytte hjemmefra. 

Den første aften forløb med stor succes, der blev eksperimenteret med alt fra asiatisk inspireret krydret suppe til tærter, linsefrikadeller, forskellige salater og bagte rodfrugter. Alt i alt rigtig lækker mad med mange spændende smagsoplevelser og mange forskellige råvarer.    

 

Kødbyens mad og marked

Kødbyens Mad & Marked er et af de steder, hvor du kan komme på en kulinarisk opdagelsesrejse, hvis du slår et smut forbi.. 

Det gjorde Food Maker i fredags (d. 27-05-2016), og vi havde cykelkøkkenet med! Sommeren står nemlig for døren, og i den forbindelse inviterede vi forbipasserende til at komme og lave en lækker, kold kartoffelsalat på cykelkøkkenet.

13334482_10208878552696949_978472830_o
Det kom der en masse godt humør og gode kartoffelsalater ud af. Måske har du lyst til at lave din egen – det er let!

1) kog dine kartofler og afkøl 2) bland dressing af olie, eddike, sennep, citrus, honning eller sirup og bland det med friske krydderurter 3) bland det hele sammen sammen med friske grøntsager. Perfekt til din sommer grillaften!

Kødbyens Mad & Marked er helt sikkert et besøg værd, hvis du har lyst til en mangfoldig madoplevelse, og måske benytte dig af muligheden for at handle sæsonens råvarer fra lokale producenter.

Hold øje på facebook, måske vi snart dukker op igen? 

Vokseværket

Vokseværket

Hvem siger, at man ikke kan ha’ sin egen køkkenhave i byen?

I samarbejde med Smag på Aarhus og Food Maker har en gruppe unge bybønder startet deres eget urbane havefællesskab med køkkenhaver.
Fællesskabet går under navnet "Vokseværket" og holder til ved Den Grønne Kile tæt på Godsbanen. Vokseværket dyrker ikke kun grøntsager, men også fællesskab.

Nu er haverne bygget op, jorden og spirene er kommet i bedene, en venlig landmand har leveret gødning til haverne, og nu varer det ikke længe, inden det begynder at spire i Den Grønne Kile. 

Vokseværket vil løbende give opdateringer fra haverne, så alle kan følge med i processen. Du kan følge deres arbejde på deres facebookside.

12967466_1258917687470529_2109938149663009346_o
De glade vokseværkere..
12938351_1257341674294797_229700403387414853_n
Vokseværket lægger fundamentet til, at der kan komme jord i haverne!

Food Maker inviterer til fællesspisning mod ensomhed! 

Du kan være med til at fremme fællesskabet gennem måltider!

Nu varer det nemlig ikke længe før, ”Danmark Spiser Sammen”.

Som nævnt tidligere, skyder Folkebevægelsen mod Ensomhed en landsdækkende kampagne i luften i uge 17. I den forbindelse skal 25.000 Aarhusianere spise sammen mod ensomhed.

2015.11.12_FOODMAKER_MADKULTUREN_210
Fællesspisning til 100 % Food Maker i Centralværkstedet! Ser det ikke hyggeligt ud?

Food Maker disker op med forskellige initiativer, der skal samle mennesker omkring måltidet.  

Hold øje på facebook hvor følgende begivenheder er oprettet:

DFUNK Madmekka (d. 25/04 kl. 17.00) 

Food Maker Pizza-jagt (d. 27/04 kl. 17.00)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #2 HELTETEMA! (26/04 kl. 16.00)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #3 (27/04)

Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #4 (28/04 kl. 16.00)

HOTDOG WORKSHOP: Fællesspisning mod ensomhed “Food Maker” #5 (29/04 kl. 16.00)

Spis suppe med Food Maker! (27/04 kl. 18.00)

Du kan også finde arrangementer, du kan deltage i, på danmarkspisersammen.dk

Vi håber, at du vil være med når vi spiser sammen mod ensomhed!     

Food Maker Mesterlære

I samarbejde med FOF Aarhus kan vi  nu præsentere et nyt initiativ – Food Maker Mesterlære!

Food Maker Mesterlære er et helt nyt initiativ taget af en gruppe unge frivillige i Food Maker. Formålet med mesterlære er at få håndelaget og teknikkerne frem i rampelyset, og skabe en kreativ legeplads, hvor unge i Aarhus kan være i mesterlære hos en ung fagperson for en aften. Vi vil nørde, eksperimentere og sammen dyrke en fælles madglæde. Mesterlære er med andre ord madnørdernes madmekka! Her er frirum til at lære, være kreativ og eksperimentere. Food Maker Mesterlære er altså din mulighed for at få en ekstra indsigt i håndelaget og blive inspireret af en passioneret ”madnørd”. 

Temaet for den allerførste Food Maker Mesterlære er ”braisering og fritering”!

Find begivenheden for aftenen på facebook.

Food vs. Art

I påskedagene fra d. 22-26. marts løber Aarhus Art Convention af stablen. Aarhus Art Convention (AAC) er et kreativ univers, hvor man kan opleve forskellige kunstarter og lade sine egne kreative evner blomstre gennem forskellige workshops. AAC startede ud med at være en festival med udstillinger og workshops med tattoo og graffitiartister i fokus. I år er et helt nyt koncept kommet på banen, der sætter fokus på moderne kunst og madlavning.

FOOD VS. ART

Det nye koncept hedder Food vs. Art og på denne del af festivallen kan du finde Food Maker i dagene fra d. 23-26. marts! Food vs. Art forsøger at fusionere moderne kunst med madlavning. Food Maker vil i den forbindelse deltage med forskellige workshops, som er udviklet af Food Makers. Hvis du er i Aarhus i påskedagene, så kom forbi Godsbanen og tjek Food vs. Art ud, vi garanterer, at det bliver en sjov oplevelse! Hold øje med Food Makers Facebook, hvor vi vil lægge posts op med tidspunkter på konkrete workshops og happenings, som du kan deltage i. 

Danmark spiser sammen

”I Aarhus har vi en målsætning om, at 25.000 Århusianere spiser sammen i løbet af uge 17” – Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Den målsætning kommer fra Folkebevægelsen mod Ensomhed. Food Maker synes, at den sag er så god, at vi har besluttet os for at give en hjælpende hånd i kampen for at nå målet! I uge 17 går kampagnen, ”Danmark Spiser Sammen”, i luften. Det er en kampagne, der er sat i verden af Folkebevægelsen mod Ensomhed. Bevægelsen arbejder for at halvere antallet af mennesker, der oplever ensomhed inden 2020.

Danmark Spiser Sammen

Med kampagnen sættes der spot på fællesskabet og det sociale omkring måltidet. Det er altså ikke måltidet i sig selv, der er i fokus, men fællesskabet og det sociale!

I Food Maker afholder vi en workshop d. 13. april, hvor vi skal udvikle og komme med ideer til de tiltag, der skal være en del af kampagnen og være med til at fremme den gode sag!
De konkrete arrangementer løber af stablen i uge 17 altså fra d. 25-29. april.

Food Maker støtter op om at gøre det til en folkesag at spise sammen, og det håber vi også, at I vil!
Hold øje på Facebook efter Påsken, der vil begivenheden for vores workshop d. 13. april blive oprettet på Facebook. Gå ind og meld dig til, og vær’ med til at idéudvikle nye initiativer og støt op om den gode sag.

Madglæde og Fællesskab

Food Maker har i ugerne 9-11 været på charmeoffensiv i Aarhus og omegn og spredt det gode budskab om Food Maker til byens unge. Vi pumpede dækkene på cykelkøkkenet, fyldte det med alverdens krydderier, mælk og køkkengrej og drog afsted på Kakaokaravanen! Undervejs på karavanen har vi mødt en masse glade unge til en god snak over en varm kop kakao. Cyklen har besøgt byens gymnasier og uddannesesinstitutioner lige fra Risskov Gymnasium til Navitas og ender sin tur på Egaa Gymnasium fredag d. 18 marts.

Undervejs er Karavanen blevet besøgt af forskellige interesserede som byens borgmester, Jacob Bundsgaard, og rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive. Vi er glade for og stolte over, at de støtter op om Food Maker. Hvis du vil ha’ et dybere indblik i karavanen og se, hvordan det hele er foregået så tjek indslaget, som Risskov Gymnasium har produceret, herunder!