Your address will show here +12 34 56 78
Food Maker i din by

Arbejder du med unge og/eller sundhed, og synes du, at din by skal være den næste Food Maker by? Food Maker er for dig, som vil arbejde med unges sundhed og trivsel – måske på en anderledes måde, end du er vant til.  

I Food Maker stiller vi gerne vores tid og erfaringer til rådighed. Kontakt os endelig, hvis du er nysgerrig på, hvordan din by kan blive den næste Food Maker by. Du er meget velkommen til at kontakte os her eller ringe til os på 4185 7829.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover

Kan jeg starte Food Maker i min by?

Ja. I Food Maker hjælper vi med både materialer og erfaringer. Det koster ingenting. Food Maker kan tilpasses din bys behov og muligheder. Food Maker er et fleksibelt koncept, der i høj grad er en tilgang til at arbejde med unge. Den deler vi gerne med alle interesserede.

Hvad er ”Trin på vejen”?

Trin på vejen er en overskuelig beskrivelse af, hvad Food Maker kan tilbyde af hjælp til opstart af Food Maker i din by. Du finder Trin på vejen herunder. 

Har Food Maker en opstartspakke til nye Food Maker-aktiviteter i nye byer?

Ja. I Food Makers startpakke er der 20 forklæder med Food Makers logo, et par eksemplarer af Food Makers bog og en stak Food Maker måltidsguides og Likepostkort. Derudover indeholder den drejebøger for Food Makers aktiviteter til inspiration eller gengivelse. Endelig er der en digitalpakke med din bys eget Food Maker logo, Nordea-fondens logo og et par af Food Makers billeder.

Kan Food Maker uddele midler til at starte Food Maker op i andre byer?

Nej. I Food Maker har vi ikke mulighed for at dele økonomiske midler ud til byer, der gerne vil starte Food Maker op. Men vi vil derimod meget gerne give vores erfaringer, timer og materialer videre.

Hvor mange medarbejdertimer kan Food Maker give til opstart af Food Maker i en ny by?

Det er individuelt, hvor mange timer der er behov for. Som udgangspunkt er det timer forbundet med Food Makers Trin på vejen (se neden for). Det vil sige timer til afholdelse af en workshop (trin 1), timer til besøg i din by (trin 2) og timer til den første aktivitet (trin 3). I alt er der altså tale om ca. 3 arbejdsdage plus transport og forberedelsestid. Derudover kommer eventuelle indledende møder og/eller telefonsamtaler.

Må jeg bruge Food Makers materialer til opstart af Food Maker?

Ja. Alle Food Makers materialer må bruges når Food Maker startes op i en ny by. I værktøjskassen her på hjemmesiden finder du både koncept- og drejebøger for aktiviteterne: Vi leger med mad, Mesterlære og Kollegie Pop-up. Derudover finder du Food Makers bog: En opskrift på madglæde blandt unge samt Food Makers måltidsguide og Likepostkort: Værktøjskasse.

Kan Food Maker kontaktes løbende ved spørgsmål og sparring?

Ja. I er altid velkomne til at ringe eller skrive i hele projektperioden. Der er ingen spørgsmål, der er for små. Det kan være alt fra, hvordan laver man en Facebookside til hvordan man rekrutterer unge. I giver den bare gas!

Det der Food Maker cykelkøkken er ret fedt. Er det en cykel, vi må låne?

Vi kan desværre ikke udlåne cyklen udover i forbindelse med besøg i din by i Trin på vejen (trin 2). Det fede ved cyklen er, at det er let at komme rundt, et blikfang og at den inviterer forbipasserende unge til at lave mad sammen på cyklen – men det samme kan man helt sikkert gøre på andre måder. Cykelkøkkenet er købt hos Cykelkokken: https://www.cykelkokken.dk/. Du kan rette henvendelse dér, hvis du selv er interesseret i at erhverve dig et cykelkøkken.

Må jeg give Food Makers oplysninger til ungeforeninger med henblik på, at de evt. kan søge midler fra puljen?

Ja. Du må meget gerne give dem vores kontaktoplysninger eller henvise dem til at skrive en ansøgning her. Der er tre simple eventkriterier, som skal opfyldes. Dem finder du samme sted.

Må jeg bruge Food Maker som inspiration til at arbejde med andre målgrupper?

Ja, selvfølgelig. Du er altid velkommen til at bruge Food Maker som inspiration. Den visuelle identitet med blandt andet logo samt materialer fra Food Maker er dog forbeholdt Food Maker for unge.

Hvordan skal jeg kreditere Food Maker?

Du må meget gerne kreditere Food Maker ved at skrive, at det er med afsæt i eller inspiration fra Food Maker. Du må også meget gerne tagge Food Maker på de sociale medier. Derudover opfordrer vi selvfølgelig til at kreditere Nordea-fonden, der støtter Food Maker.

Trin på vejen

Food Maker kan tilpasses de udfordringer eller ønsker, du har for lige netop din by. Vi tilbyder følgende muligheder:

Trin 1

Vi tilbyder:
Vi inviterer dig og andre lokale nøglepersoner til et par timers hyggelig madlavning. Her fortæller vi om Food Maker og skaber et fundament for nye samarbejdsmuligheder.
Din rolle:
Du tager de aktører med, som du mener kunne være interesserede. Derudover finder du i samråd med Food Maker ud af, hvorvidt det skal afholdes i din by eller i Aarhus.

 Trin 2

Vi tilbyder:
Food Makers cykelkøkken besøger en skole i din by sammen med dig og eventuelle kollegaer. I fællesskab inviterer vi de unge til at være med til jeres første Food Maker aktivitet.
Din rolle:
Du finder sammen med Food Maker ud af, hvilke uddannelsesinsitutioner, der er relevante. Derudover skal du (gerne sammen med en kollega) deltage med Food Maker i besøget.

Trin 3

Vi tilbyder:
Food Maker stiller en medarbejder til rådighed, når den første Food Maker aktivtet afvikles. Du og din kollega får tips og tricks samtidig med, at I oplever stemningen i køkkenet.
Din rolle:
Du er med i planlægningen og afviklingen af madaktiviteten. Derudover er du med til at finde deltagere og understøtte aktiviteten i køkkenet. På den måde bliver du klædt på til den næste madaktivitet.

Er du interesseret i et samarbejde?

  • Text Hover
  • Text Hover