Your address will show here +12 34 56 78
Events

Endnu mere Madmekka i det nye år

DFUNK har for anden gang søgt Food Maker puljen til deres ugentlige event Madmekka.  

Madmekka er et event, hvor unge med flygtningebaggrund og andre unge har mulighed for at mødes til madlavning og fællesspisning i Ungdomskulturhuset, UHK.

Food Maker støtter derfor DFUNK og UHK, så madglade unge kan komme og deltage i Madmekka i det nye år.

Tjek DFUNKs fine video ud, hvis du vil se, hvad Madmekka er. Hvis du har lyst til at deltage i Madmekka, så kan du finde informationer om tid og sted på deres Facebookside. 

0

Opskrifter

Thailandske opskrifter

Der blev hygget, grint og lavet en masse lækre thailandske retter i går, da Julie stod klar som aftenens vært til Vi leger med mad. Der var mødt 20 madglade unge op, som skulle eksperimentere med retter fra det thailandske køkken. Menuen stod på massaman curry med ris og en dejlig thai suppe med laks. 15226574_356973581333825_345163336_n

Gik du glip af aftenens lækre retter? Og er du træt af, at du ikke fik dig tilmeldt til Vi leger med thailandske retter? Så fortvivl ikke, for værten har været så sød at sende os opskrifterne.

Thailandske opskrifter
0

Food Maker, Opskrifter

Brandvarme opskrifter

Var du i tirsdags med til Vi leger med mad, hvor aftenens tema var flambering? Eller havde du travlt med at læse til eksamen? Men hvis du gik glip af denne brandvarme aften, så har vi skaffet de lækre opskrifter, så du selv kan prøve dig frem med flambering. 

Vi er sikker på, at du kan brillere til din næste middag, måske endda som den perfekte scoremiddag. Men men men, vær’ opmærksom og pas på, for når du flambere kommer der rigtig store flammer, og du vil helt sikkert ikke ende på skadestuen 😉

Opskrifter med flambering 15219992_1895683507367279_9074614277098268604_n
0

Food Maker, Opskrifter

Mesterlære Julemad

I går blomstrede julestemningen i FOF-køkkenet, da der blev afholdt Mesterlære Julemad, hvor 24 madglade unge mødte op, for at få inspiration, tips og tricks til den gode julemiddag. Katrine og Lasse var aftenens juleværter, men de gode tips og tricks kom derimod fra kokken Jacob Bülov Espensen. Intet mindre end en helt igennem fantastisk aften!

Vi er så heldige at have fået lov til at dele de gode opskrifter, så du helt sikkert kan brillere til juleaften 😉 Opskrifter på julemad  
0

Mad på SU, Opskrifter
#Festmad på SU

Så blev det den sidste fredag med Food Makers festmad på SU, og det vil vi gerne fejre ved at tage tidligt hul på julen! Og selvfølgelig skal weekenden nydes i gode venners lag, så mere oplagt kan det ikke blive end at invitere dine venner på en dejlig julemiddag. Vores koncept, tre retter til fire personer for kun 150 kr., kan hjælpe dig, som har brug for inspiration til en vaskeægte  julekomsammen. Dét eneste du skal gøre er at invitere din studiegruppe eller venner, sørge for den rette julestemning og selvfølgelig lave en dejlig SU-venlig julemiddag 🙂   nr-4

Glade jul, dejlige jul …. og så kender du sikkert resten af teksten. Men julen er en dejlig tid, især fordi man hygger lidt mere, og man spiser lidt mere 😉 Food Maker er ligeså glad for julen, som så mange andre, og vi undskylder allerede på forhånd, men vi har simpelthen skippet forretten. Og du tænker sikkert – jamen hvordan filen kan I finde på sådan noget? Og tak fordi du spurgte, men der skal jo være plads til både steg, brune kartowler og risalamanden. Så væk med forretten!

Vi anbefaler, at dit køkken skal ose af jul, når du forbereder din julemiddag. Du overrasker selvfølgelig dine gæster med en lækker ribbensteg, med almindelige kartofler, og så må du selvfølgelig ikke glemme de brune. Men vent nu lige lidt …bare lige så du ved det, så er du mere end velkommen til at tilsætte lidt ekstra sukker til dine brune kartofler – for det er vel kun jul engang om året, ikke sandt ? 😉 Du serverer også en frisk rødkålssalt med appelsiner, bare for at friske menuen lidt op. Og hold hold hold, du må da ikke glemme den brune sauce.

Selvom du sikkert er rigtig mæt efter den dejlige steg og de brune kartofler, og du slet ikke kan forestille dig at spise mad før om en uge, så må du altså ikke glemme risalamanden. Risalamanden er bare prikken over i’et, og når man nu har inviteret på julemiddag, så kan man ligeså godt afslutte middagen med bravur 😉

Dét du skal bruge for at holde en dejlig julet aften for dine venner og dig.

Indkøbsseddel
  • Ribbensteg på 1 kg. (50 kr.) – 25 kg. pr. halve kilo, så omkring et kilo vil være passende
  • 1/2 kg. alm. kartofler (4 kr.) – det er vej-selv 😉
  • 2 gl. perlekartofler (13 kr.) – man skal aldrig gå ned på brune kartofler
  • 1 lille rødkålshoved (10 kr.) – så er der både til frisk rødkålssalt og syltet rødkål, smart ikke? 
  • 3 appelsiner (6 kr.)
  • 1 pk. grødris a 500 g (10 kr.)
  • 1 l. mælk (5,5 kr.)
  • 1 vaniljestang (14 kr.)
  • 1 ps. sukker (7,5 kr.)
  • 1/4 l. fløde (8 kr.)
  • 1 gl. kirsebærsauce (9 kr.)
  • 1 lille ps. mandler (12 kr.)
Det render op i 149 kr. for dine tre retter, men så beregner vi det også ud fra, at du allerede har lidt smør i køleskabet samt salt og peber.   Du skal være opmærksom på at indkøbssedlen er beregnet efter at handle i Rema 1000.
0

Mad på SU, Opskrifter

#En grøntsag – tre muligheder

Alle har sikkert sine fordomme om grønkålen, og ja, grønkålen er da en spøjs fætter. Du kender den garanteret fra din tantes årlige julebuffet, hvor den serveres som grønlangkål. Du støder ofte på den, når du er nede at handle, men du ved simpelthen ikke, hvad du skal stille op med sådan en fister løgsovs, vel ? Men Food Maker garantere dig, at grønkål kan bruges til meget mere end juleskinken 😉

Og derfor har vi fundet tre nemme og lækre opskrifter med grønkål, som er værd at prøve. Kender du nogle gode opskrifter med grønkål?

Opskrifter med grønkål

img_2341
0

Mad på SU

#Kend din grøntsag

Kål er efterhånden ved at vinde frem i det danske land igen, men vi føler ofte at grønkålen bliver overset. Det synes vi er en skam! Derfor har vi lige samlet lidt facts til jer. Husk at følge med i morgen, når vi kommer med 3 forskellige grønkålsretter.

Hvad er jeres bedste grønkåls-tip?

groenkaal

0

Mad på SU, Opskrifter
#Mad på farten

De findes i ufattelige mange afskygninger og er nemme at have med på farten. Det er selvfølgelig en lækker SANDWICH! De er ikke til at tage fejl af, og de smager rigtig godt, og især fordi man selv kan vælge fyldet. Og alle kender helt sikkert situationen, hvor man er sulten og man har brug for noget ordenligt, altså ikke kun lidt snolder eller chokolade. NEJ, nej, nej, din krop har brug for noget som mætter, og hvad er mere lækkert end én sandwich? Brød er lækkert. Kylling og bacon er lækkert, og mayo er i hvert fald lækkert! Men så står man i en sandwichbar og skal punge 38 kr. eller mere ud for én, ja, bevares, rigtig lækker sandwich, men hey, hvis du forberedte og tænkte over din sandwich-situation, så ville du kunne spare mange penge! Win for dig og din pengepung 😉 sandwich

Nu skal du vælge i mellem fyldet, og ja, I know, det kan være svært at vælge mellem alle de lækre ting, som du kan få i din sandwich! Men hallo, det er jo det fede ved at lave sandwich selv. Du må nemlig helt selv vælge fyldet … og ja, du må gerne tage to skriver ekstra bacon i din kylling og bacon sandwichm det er jo dig der bestemmer  😉 Oveni købet kan du faktisk gøre din sandwich super enkel, ved kun at bruge få, men stadig gode, ingredienser. Win win på alle måder 🙂

Hvad er din favorit sandwich?

Hent opskrifterne lige nedenunder og gør både din mave og din pengepung glad!

Opskrifter på billige sandwichs
0

Mad på SU, Opskrifter
#Festmad på SU

Så er det fredag igen og weekenden står for døren. Food Makers koncept, tre retter til fire personer for kun 150 kr., kan hjælpe dig, som har brug for inspiration til en lækker sammenkomst. Og vi har gjort det rigtig let for dig, ved at lave en  indkøbsliste, finde opskrifter og sætte aftenens tema. Dét eneste du skal gøre er at invitere din studiegruppe eller venner og selvfølgelig lave en dejlig SU-venlig middag 😉   nr-3

Food Maker har i denne omgang valgt at hente inspiration fra klassiske græske retter, som helt sikkert vil sende dig til Sydens sol på en fin lille taverna i Athen. Forretten består af en dejlige tzatziki med pandestegt fladbrød, som er let at sidde og nippe til. 

Grækerne er kendt for at nyde hinandens samvær ved bordet, og især når de spiser direkte fra fadet. Og ja, man kan rigtig sige at man kommer hinanden ved. Food Maker er også lige så begejstret for samværet og madglæden som i Grækenland, så selvfølgelig skal du overraske dine venner med en lækker moussakaMen hey, no worries, dine gæster behøver ikke at spise af fadet, for vi er trods alt ikke i Grækenland 😉

Selvom du ikke er under varme himmelstrøg, så kan du stadigvæk godt servere en lækker og kold yoghurt-is med masser af appelsinsmag. Og nej, det er ikke for koldt til at spise is, for en klog mand sagde engang “Der findes ingen sandere kærlighed end kærlighed til mad (læs: is) – George Bernard Shaw 😉

Dét du skal bruge for at holde en dejlig græsk aften for dine venner og dig. Indkøbsseddel
  • 2 agurker (10 kr.)
  • 1 pk. hvidløg m. 2 stk. (3,5 kr.)
  • 1 kg. græsk yoghurt (27 kr.) – du skal også bruge noget til desserten
  • 1 pose hvedemel (7 kr.) – skal også bruges til saucen
  • 1 pk. gær (1 kr.)
  • 2 auberginer (16 kr.)
  • 500 g. oksekød (25 kr.)
  • 1 kg. vej-selv kartofler (8 kr.)
  • 1 pose løg (5 kr.)
  • 1 pk. chorizo (10 kr.)
  • 1 pk. revet mozzarella (11 kr.)
  • 1 ds. tomatpuré (2,5 kr.)
  • 1 ds. hakket tomater (4 kr.)
  • 1 mælk (5,5 kr.)
  • 1 pk. smør (11,5 kr.)
  • 1 appelsin (2 kr.)
  • 1 økologisk appelsin (6 kr.)
  • 1 citron (4 kr.)
Det render op i 150 kr. lige ud for dine tre retter, men så beregner vi det også ud fra, at du allerede har sukker, lidt olivenolie, salt og peber i dine skabe. Opskrifterne på græsk festmad på SU Du skal være opmærksom på at indkøbssedlen er beregnet efter at handle i Rema 1000.
0

PREVIOUS POSTSPage 2 of 8NEXT POSTS