Your address will show here +12 34 56 78
Events, Nyhed, Opskrifter
Praktikanter i uvante omgivelser

Hej! ūüôā

Jeg hedder Mads og jeg er kommunikations- og eventpraktikant hos Food Maker. Jeg var med, da efter√•rets f√łrste udgave af Mesterl√¶re l√łb af stablen og mine oplevelser herfra er det, som dette indl√¶g vil handle om.


Sammen med min medpraktikant Malene √łjende jeg chancen for at l√¶re noget nyt om h√•ndteringen og tilberedningen af fisk og skaldyr, da jeg h√łrte om temaet til Mesterl√¶re. Selv er jeg ikke den store chef inden for madlavningsfeltet, men jeg synes det er interessant at l√¶re noget nyt og samtidig ogs√• underholdende at v√¶re med til at kreere noget sammen med andre, s√• det var min motivation for at deltage til aftenens udgave af Mesterl√¶re.


Opstartsvanskeligheder

Aftenen startede med, at de to v√¶rter Tobias og Andreas b√łd alle deltagere velkomne og derefter pr√¶senterede, hvad der skulle foreg√•. Efter pr√¶sentationen af de tre retter, som vi skulle lave, fordelte vi os i grupper √° 4 og hvert hold fik en k√łkkenstation. Retterne, der skulle laves, havde jeg p√• forh√•nd et minimalt kendskab til, s√• det var med til at udfordre mine kulinariske evner, men blandt andet p√• grund af Tobias og Andreas‚Äô kyndige vejledning endte resultatet alligevel med at blive helt godt.


Efter en hurtig snak i vores gruppe blev vi enige om, at Malene og jeg skulle stå for at lave spaghetti vongole, mens de andre skulle gå i gang med cevichen med laks. Den tredje ret, blinis med stenbiderrogn, planlagde vi at lave fællesskab, da det var den, der var hurtigst at lave. Fordelingen af retterne passede mig fint, fordi jeg allerede på forhånd havde tænkt, at det kunne være interessant at arbejde med muslingerne.


Til spaghetti vongole-retten var der indk√łbt hjerte- og bl√•muslinger, men p√• grund af forskellige misforst√•elser i skylningsprocessen endte jeg sammen med mange andre deltagere med at sl√• mange af hjertemuslingerne ihjel. Det var selvf√łlgelig beklageligt, men nu ved jeg i det mindste, hvordan man ikke skal behandle den slags muslinger. Efter den turbulente start kom vi tilbage p√• sporet og fik styr p√• rettens elementer. Til trods for at det p√• papiret virkede som en ret, der kunne volde en k√łkkennoob som mig problemer, synes jeg egentligt, det gik ganske h√¶derligt resten af tiden, hvis man selvf√łlgelig ser bort fra muslingefad√¶sen.


Overskud til mere

Da Malene og jeg var f√¶rdige med vores version af spaghetti vongole, kastede vi vores opm√¶rksomhed over blinis-retten. De andre to i gruppen var allerede g√•et i gang med fyldet, s√• derfor gav det mening, at vi startede med blinis-pandekagen. Jeg ved ikke, om det skyldes mine tidligere erfaringer med traditionelle pandekager eller om det var Malenes viden om blinis-pandekager, der gjorde udfaldet, men hvis jeg selv skal sige det, s√• endte vores blinis-pandekager med at blive en k√¶mpe succes. Da alle tre retter var f√¶rdige, brugte vi den resterende tid p√• at pynte vores retter. Udover at have et √łje p√• Malenes anretning af spaghetti vongole-retten, havde jeg ogs√• fokus p√• vores udgave af blinis med stenbiderrogn-retten. Her var der mulighed for at freestyle med blandt andet lime, chili og forskellige krydderurter, som b√•de var med til at peppe rettens look og smagsindtryk.


Fællesspisning og madglæde

Vi havde på forhånd fået at vide, at vi skulle sigte efter at være færdige med retterne omkring 18.30-18.45. Det lykkedes nogenlunde, da de fleste grupper var færdige omkring 18.45. Da alle var færdige, blev de forskellige anretninger samlet på et bord og så var der ellers adgang til den helt store fiske- og muslingebuffet.


Det var lækkert, at man både fik mulighed for at smage ens egen gruppes variant af de tre retter, men samtidig også havde mulighed for at de andre gruppers. Til trods for at det var de samme råvare og opskrifter, der var tilgængelige for alle grupper, var der alligevel stor variation i, hvordan de forskellige gruppers retter endte med at se ud og smage. Men fælles for alle retterne var, som det måske kan ses nedenfor, at de var hammer lækre.



Det var alt fra mig i denne omgang. Tak fordi du l√¶ste med ūüôā


PS: Hvis du har lyst til at pr√łve kr√¶fter med nogle af retterne, s√• kan opskrifterne fra aftenen findes¬†her.

0

Events, Opskrifter

L√łgsuppe, l√łgsalat, syltede l√łg,¬†l√łgt√¶rte¬†og¬†focaccia¬†med l√łg. L√łgets mange lag blev grundigt udforsket til Food Makers Mesterl√¶re, da Marie¬†Nielsen, studerende p√•¬†Global Nutrition & Health,¬†delte ud af hendes l√łg-skills.¬†¬†

 

I starten af november m√łdtes 22 unge til en aften i l√łgets tegn.¬†Det industrielle k√łkken hos TECH¬†Aarhus¬†satte¬†rammerne for¬†denne aftens¬†Mesterl√¶re. Rundt omkring¬†h√łrte¬†man¬†knive,¬†der hakkede, supper,¬†der¬†kogede, og¬†r√łremaskiner,¬†der arbejdede¬†p√•¬†fuldt dr√łn.¬†Der var en¬†summen af sm√•snak og¬†grin¬†rundt omkring,¬†imens l√łgenes skarpe¬†svigen fik¬†deltagerne til at f√¶lde en t√•re eller to.¬†

 

Det er Food Maker i samarbejde med Aarhus TECH, der st√•r bag¬†Mesterl√¶re. Til¬†Mesterl√¶re¬†er det en ung¬†fagperson,¬†der er v√¶rt og p√• den m√•de deler ud af sin viden inden for det valgte tema.¬†Det er derfor¬†unge aarhusianers chance for at komme i l√¶re hos en¬†ung¬†fagperson for en aften og sammen n√łrde¬†teknikker inden for madlavning.¬†

 

Denne Mesterl√¶res tema¬†var¬†l√łg.¬†Mesterl√¶rer¬†Marie¬†delte¬†ud af sin store viden om den lille gr√łntsag,¬†og opfordrede¬†deltagerne til at smage p√• de fire forskellige sorter, der¬†var p√• aftenens menu. P√• den m√•de fik¬†deltagerne en¬†bedre¬†fornemmelse af, hvor stor en forskel der er p√• l√łg,¬†og hvor st√¶rke de hver is√¶r er.¬†Deltagerne tog¬†imod anbefalingen, nogle med mere t√łven end andre, og forskellige grimasser spredte¬†sig over de 22 ansigter. Nogle af l√łgene¬†var¬†tydeligvis st√¶rkere end andre.¬†¬†

 

Aftenen sluttede¬†af med en buffet der bugnede¬†af forskellige l√łgtilberedninger.¬†L√łgsuppe, l√łgsalat, syltede l√łg, l√łgt√¶rte og¬†focaccia¬†med l√łg,¬†bl√•skimmel¬†og p√¶re blev¬†nydt blandt de sultne deltagere.¬†F√• opskrifter og inspiration til at nyt√¶nke l√łgets funktion i dit hjem her.¬†¬†

Mesterl√¶re finder sted cirka en gang om m√•neden.¬†Vil du gerne med til den n√¶ste Mesterl√¶re? S√• f√łlg med p√• Facebook og se,¬†hvorn√•r den n√¶ste Mesterl√¶re finder sted.¬†

0

PREVIOUS POSTSPage 1 of 8NO NEW POSTS