Events, Opskrifter

En aften i kagens tegn

Ofte er der måske tendens til at være bange for at ‘kage rundt‘ i det, når man kaster sig ud i at lave en lidt mere håndværksmæssig svær kage! Det skal helst ikke være sværere end bare at blande mel, sukker, æg og mælk sammen, og wupti så er der kage. 

Den udfordring satte 25 unge mennesker sig for at tage op, da de mødtes til Mesterlære i Kager á la France i midten af marts på Aarhus TECH. De kastede sig alle målrettet ud i opgaven, og der skulle kreeres lidt af hvert. Menuen stod på de søde men svære macarons, den fyldige men lækre Gateau Marcel, og de runde roulader, hvor frygten for at de flækker eller krakelerer er overhængende. Der var god stemning i de små grupper, der hurtigt formede sig, og der blev gået til makronerne.  

   

Det summede i køkkenet af håndmiksere, der piskede æg og fløde på livet løs og gryder, der småboblede med en sød karamel. Alle fik lært at rulle en roulade, og fandt det faktisk ikke så svært, som man lige gik og troede.  

   

Alt i alt endte det ud med en lang række kager, som havde samme udgangspunkt i opskrifter og råvarer, men alligevel fremstod meget forskellige.

For selvom der var opskrifter, som mange fulgte, var der også plads til fri leg med pynt og smag i de forskellige kager. Det mundede ud i, at der var alt fra tempereret chokoladepynt, til karamelsnirkler og frisk frugt samt flødeskum på diverse kager.  

Har du lyst til at give dig i kast med fransk inspirerede kager, ligesom dem til Mesterlære, så kan du finde opskrifterne her.

Author


Avatar