Events, Opskrifter

5 blåmuslingetips fra fiskemanden

Freestyle din musling var aftenens tema til Mesterlære i slutningen af februar, hvor 31 unge mødtes for at lære gode tilberedningsmuligheder og kombinationer med muslinger.

Jakob Clausen fra P. Clausens Fiskehandel var Mesterlærer, og Aarhus TECH satte rammerne for, at lære deltagerne om en god og dårlig musling. 
Her får du de 5 bedste tips og tricks til at håndtere blåmuslinger, som kommer direkte fra fiskemanden selv: 

5 tips til blåmuslinger.  

 1. Muslingerne skal dufte friske, som kan associeres med at gå en tur ved Vesterhavet.

 2. Muslingerne skal skyldes i koldt vand, samtidig med at de skrubbes med en køkkensvamp for at fjerne ‘skægget’.
  Da muslinger er et saltvandsdyr,vil de drukne i for meget ferskvand, og ved rensning skal de derfor ikke overøses med vand, men skylles i kort tid under let rindende vand. 

 1. Muslingerne skal alle sammen være lukkede, da det betyder, at de er levende. 
  Hvis de er åbne, skal de have et lille slag på skallen. Hvis de her lukker sig,er de stadig levende og friske, hvis ikke er de døde og skal kasseres. Det kan godt tage lidt tid, før de lukker sig, da de lige skal vågne, så giv dem et par slag. 

 1. Muslinger, hvor skallen er knækket eller knust, er også døde, og bør også kasseres.

 2. Muslinger kan bl.a. dampes, og når de er spiseklare, så åbner de sig efter ca. 4-5 minutter sammen med f.eks. urter og hvidvin. 
  De åbner sig, fordi muslingen dør, og så afslappes lukkemusklen. Det er også et tegn på, at muslingerne var levende ved dampningen. Hvis de stadig er lukkede efter dampning, så er de dårlige, og skal kasseres.


Jakobs klare budskab var, at vi ikke skal være bange for at give sig i kast med at tilberede muslinger, og at vi skal spise nogle flere! Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave med muslinger. De kan både dampes, bages eller gratineres. Væsken, som muslingerne er blevet dampet i, kan blive til en lækker suppe eller base for en pastaret, mens en risotto eller friterede kartofler med hjemmerørt mayo også er lækkert som tilbehør.  


Er du blevet muslingesulten? Så tag et smut ned på havnen til P. Clausens Fiskehandel, hvor 1 kg. blåmuslinger kan købes til den nette sum af 35 kr, og så er der nok mad til 2-3 personer med tilbehør. Bon appetit!

Author


Avatar