Opskrifter

Få inspiration og ideer til lækre løg

Løgsuppe, løgsalat, syltede løg, løgtærte og focaccia med løg. Løgets mange lag blev grundigt udforsket til Food Makers Mesterlære, da Marie Nielsen, studerende på Global Nutrition & Health, delte ud af hendes løg-skills 

 

I starten af november mødtes 22 unge til en aften i løgets tegn. Det industrielle køkken hos TECH Aarhus satte rammerne for denne aftens Mesterlære. Rundt omkring hørte man knive, der hakkede, supper, der kogede, og røremaskiner, der arbejdede på fuldt drøn. Der var en summen af småsnak og grin rundt omkring, imens løgenes skarpe svigen fik deltagerne til at fælde en tåre eller to. 

 

Det er Food Maker i samarbejde med Aarhus TECH, der står bag Mesterlære. Til Mesterlære er det en ung fagperson, der er vært og på den måde deler ud af sin viden inden for det valgte tema. Det er derfor unge aarhusianers chance for at komme i lære hos en ung fagperson for en aften og sammen nørde teknikker inden for madlavning. 

 

Denne Mesterlæres tema var løg. Mesterlærer Marie delte ud af sin store viden om den lille grøntsag, og opfordrede deltagerne til at smage på de fire forskellige sorter, der var på aftenens menu. På den måde fik deltagerne en bedre fornemmelse af, hvor stor en forskel der er på løg, og hvor stærke de hver især er. Deltagerne tog imod anbefalingen, nogle med mere tøven end andre, og forskellige grimasser spredte sig over de 22 ansigter. Nogle af løgene var tydeligvis stærkere end andre.  

 

Aftenen sluttede af med en buffet der bugnede af forskellige løgtilberedninger. Løgsuppe, løgsalat, syltede løg, løgtærte og focaccia med løg, blåskimmel og pære blev nydt blandt de sultne deltagere. Få opskrifter og inspiration til at nytænke løgets funktion i dit hjem her 

Mesterlære finder sted cirka en gang om måneden. Vil du gerne med til den næste Mesterlære? Så følg med på Facebook og se, hvornår den næste Mesterlære finder sted. 

Author


Avatar