Food Maker – ”Vi Leger Med Mad”

Hver tirsdag afholder Food Maker ”Vi leger med mad”.  FOF Aarhus har lagt køkken til, og derfor mødes vi hver tirsdag fra 17-20 i H.H. Sedorffs Stræde 7 indgang 1. 1. sal. Ideen er, at unge i alderen 16-28 kan komme og lave mad sammen med andre unge og på den måde opleve glæden ved at lave mad sammen og samtidig lære nye madlavningsevner. Det fedeste er, at du ikke behøves at have nogle evner i et køkken for at være med.

Det er altid en ung, der har lyst til at lære fra sig, der har et tema med for aftenen. Temaerne har været alt fra bøf med bearnaise til wraps, græskarsuppe, farverige pizzaer og meget mere. ”Vi leger med mad” er altså din mulighed for at lave sjove retter i fællesskab med andre unge, blive inspireret og lære nye madlavningsevner. Det koster 30kr at være med, og man melder sig til fra gang til gang. På Food Makers Facebook bliver der hver uge oprettet en begivenhed, hvor du kan finde temaet for aftenen og melde dig til. Du kan også finde begivenhederne i kalenderen her på hjemmesiden.

IMG_1982


 

Food Maker – ”Kollegie Pop-Up” 

Bor du på kollegium i Aarhus, og synes du, at det kan være svært at samle gangen til fælles madlavning og spisning?

Food Maker har løsningen, vi har nemlig et fast initiativ, Kollegie Pop-Up, der giver mulighed for, at unge, der bor på kollegium kan få besøg af to unge Food Makers. Det fungerer sådan, at de kommer ud med godt humør og gode råvarer til fælles madlavning og spisning. Det er uden opskrifter, så det er kreativiteten, der skal i gang.

Det koster 15 kr. pr. person, og for det beløb, sørger Food Maker for at handle ind og tage råvarer med ud til kollegiet. Derudover garanterer vi, at vi får en hyggelig aften med fællesskab og madglæde i højsædet. Lyder det interessant, og kunne I tænke jer at høre mere så skriv en mail til popup(a)foodmaker.dk, så vender vi tilbage med mere information.      

 


 

Food Maker Start-Up

Hver måned afholder vi ”Food Maker- Start-Up”, men hvad er Start-Up, og hvorfor skal du med? 

Start-Up er en mulighed for dig som ny Food Maker, for at høre om, hvad Food Maker bevægelsen er, og hvor vi skal hen. Du kan derudover også høre mere om, hvordan du kan være Food Maker. Der er nemlig mange måder at være en del af projektet på. Det er vigtigt, at du selv definerer den rolle, du føler, passer bedst til dig! 

At være Food Maker byder på mange spændende muligheder, dem kan du få mere at vide omkring på Start-Up. Du kan blandt andet høre om, hvordan du kan søge Food Maker Puljen, og på den måde få penge til at føre dit projekt ud i livet. Eller du kan komme og høre om alle de spændende events, der ligger i pipeline, som du har mulighed for at få indflydelse på. 

Udover alverdens information, så byder Start-Up aftenerne også på en masse hygge, hvor vi byder på en kop kaffe/te og en lakridspibe samt muligheden for at møde nogle af de ’gamle’ Food Makers. Find næste Start-Up begivenhed i kalenderen her på siden eller på Facebook.

IMG_2114


 

 

Madmekka 

DFUNK, Dansk Flygtningehjælp Ungdom, har lanceret et event under navnet "Madmekka".

Konceptet bag eventen er at bringe unge i Danmark og unge flygtninge tættere sammmen gennem mad og fællesskab. Derfor afholder de hver uge en madcafé i samarbejde med UKH (Ungdomskulturhuset).
DFUNK har søgt puljen således, at projektet består, og Food Maker støtter derfor op økonomisk omkring dette gode tiltag. Værdierne i Madmekka og tilgangen stemmer fint overens med tilgangen i Food Maker, hvor vi forsøger at skabe styrker, madglæde og fællesskaber mellem unge gennem events og aktiviteter.  

Følg med på facebook, hvor der hver uge oprettes en begivenhed til den kommende mandag under navnet "Madmekka - DFUNK og UKH's madcafe". 

          
    

 

 

 

 

 

Desktop4


 

Food Maker Mesterlære 

I samarbejde med FOF Aarhus kan vi i Food Maker præsentere Food Maker Mesterlære.

Food Maker Mesterlære er et helt nyt initiativ taget af en gruppe unge Food Makers i bevægelsen. Formålet er at få håndelaget og teknikkerne frem i lyset, og skabe en kreativ legeplads, hvor unge i Aarhus kan være i mesterlære hos en ung fagperson for en aften.
Vi vil nørde, eksperimentere med maden og sammen dyrke en fælles madglæde.

Food Maker Mesterlære er altså din mulighed for at få en ekstra indsigt i håndelaget og blive inspireret af en passioneret ”madnørd”.

Temaet for den allerførste Food Maker Mesterlære var ”braisering og fritering”, hvor Alexander, kok på restaurant MellemRum, var mesterlærer!

Hold øje på facebook og spot, hvornår den næste omgang Mesterlære løber af stablen

FM.mesterlære.cover.fb